De Dow bestaat uit 30 aandelen. Er gaan er dus drie uit. De meeste indexen die er zijn worden samengesteld op basis van objectieve gegevens. Beurswaarde bijvoorbeeld is een belangrijke. Natuurlijk zijn er dan allerlei problemen.

Zou dit in Nederland toepasbaar zijn dan zouden we niet de AEX-index hebben maar de RDSea-Index. Oftewel de Royal Dutch Shell en anderen.

Om dat te beperken worden er ook maximale wegingsfactoren erbij genomen. Maar een dergelijk beleid leidt ook weer tot vreemde situaties. Zo maakt Gemalto deel uit van de AEX terwijl de meeste Nederlanders niet eens weten wat voor bedrijf dit is.

De Dow bestaat uit 30 aandelen. Er gaan er dus drie uit. De meeste indexen die er zijn worden samengesteld op basis van objectieve gegevens. Beurswaarde bijvoorbeeld is een belangrijke. Natuurlijk zijn er dan allerlei problemen. Zou dit in Nederland toepasbaar zijn dan zouden we niet de AEX-index hebben maar de RDSea-Index. Oftewel de Royal Dutch Shell en anderen. Om dat te beperken worden er ook maximale wegingsfactoren erbij genomen. Maar een dergelijk beleid leidt ook weer tot vreemde situaties. Zo maakt Gemalto deel uit van de AEX terwijl de meeste Nederlanders niet eens weten wat voor bedrijf dit is.