Sacha Golderegger (UBS): "RBS is met voorsprong het meest blootgesteld aan Europese periferie. Het betreft een totaal bedrag van 77 miljard euro, of bijna het dubbele van de nummers twee en drie. Dat zijn respectievelijk Credit Agricole en Barclays met iets meer dan 35 miljard euro en bijna 31,50 miljard euro. De blootstelling van de nummer vier, het Britse Barclays, bedraagt bijna 22,50 miljard euro."

Bij de Belgische banken blijft KBC het grootste risico te lopen, met een exposure van iets meer dan 19 miljard euro. Golderegger: "Dan komt Danske Bank, op korte afstand gevolgd door BNP Paribas en Dexia. Beide laatste banken hebben respectievelijk 11,59 miljard euro en 10,607 miljard euro uitstaan. De top tien wordt aangevuld door Société Générale en door Commerzbank."

Sacha Golderegger (UBS): "RBS is met voorsprong het meest blootgesteld aan Europese periferie. Het betreft een totaal bedrag van 77 miljard euro, of bijna het dubbele van de nummers twee en drie. Dat zijn respectievelijk Credit Agricole en Barclays met iets meer dan 35 miljard euro en bijna 31,50 miljard euro. De blootstelling van de nummer vier, het Britse Barclays, bedraagt bijna 22,50 miljard euro." Bij de Belgische banken blijft KBC het grootste risico te lopen, met een exposure van iets meer dan 19 miljard euro. Golderegger: "Dan komt Danske Bank, op korte afstand gevolgd door BNP Paribas en Dexia. Beide laatste banken hebben respectievelijk 11,59 miljard euro en 10,607 miljard euro uitstaan. De top tien wordt aangevuld door Société Générale en door Commerzbank."