Sacha Golderegger (UBS): "Naar onze mening is Portugal het volgende slachtoffer, tenzij de ECB er inderdaad in zou slagen om de crisis tot staan te brengen. Wanneer de banken uit de Europese periferie zich niet op de interbancaire markt weten te financieren, blijven ze aangewezen op de Europese Centrale Bank."

Het risico blijft bestaan dat de klanten hun deposito's bij de banken gaan weghalen, zoals ook al in Ierland is gebeurd. Golderegger: "We blijven voorzichtig voor de banken uit de Europese periferie, hoewel het onze overtuiging is dat de problemen van Portugal, Griekenland en Ierland beheersbaar zijn wat de blootstelling van de buitenlandse banken aan deze landen betreft."

Sacha Golderegger (UBS): "Naar onze mening is Portugal het volgende slachtoffer, tenzij de ECB er inderdaad in zou slagen om de crisis tot staan te brengen. Wanneer de banken uit de Europese periferie zich niet op de interbancaire markt weten te financieren, blijven ze aangewezen op de Europese Centrale Bank." Het risico blijft bestaan dat de klanten hun deposito's bij de banken gaan weghalen, zoals ook al in Ierland is gebeurd. Golderegger: "We blijven voorzichtig voor de banken uit de Europese periferie, hoewel het onze overtuiging is dat de problemen van Portugal, Griekenland en Ierland beheersbaar zijn wat de blootstelling van de buitenlandse banken aan deze landen betreft."