Steven Steyaert (ING): "De financiële markten overdrijven misschien wat het lot van de euro betreft. Europa heeft een groot reddingsplan ingediend, dat als vangnet moet dienen om de obligatiemarkten te stabiliseren. Hierbij dient echter rekening te worden gehouden dat de besparingsmaatregelen die aan het plan vasthangen hoe dan een impact gaan hebben op de economie. Dat gegeven zit echter al deels in de aandelenkoersen verrekend."

In feite zijn er twee tegenstrijdige factoren die op de economie inwerken. Steyaert: "De besparingsmaatregelen hebben inderdaad een negatief effect, maar we mogen niet vergeten dat de daling van de koers van de euro de Duitse export een duwtje in de rug gaat geven. Een daling van de euro tegenover de dollar met 10% zal een positief effect hebben op het BBP van 10%. Bovendien zullen de bedrijfswinsten als gevolg van de depreciatie van de koers van de euro met 11% gaan stijgen. Die effecten zitten waarschijnlijk nog niet in de beurskoersen verrekend."

Steven Steyaert (ING): "De financiële markten overdrijven misschien wat het lot van de euro betreft. Europa heeft een groot reddingsplan ingediend, dat als vangnet moet dienen om de obligatiemarkten te stabiliseren. Hierbij dient echter rekening te worden gehouden dat de besparingsmaatregelen die aan het plan vasthangen hoe dan een impact gaan hebben op de economie. Dat gegeven zit echter al deels in de aandelenkoersen verrekend." In feite zijn er twee tegenstrijdige factoren die op de economie inwerken. Steyaert: "De besparingsmaatregelen hebben inderdaad een negatief effect, maar we mogen niet vergeten dat de daling van de koers van de euro de Duitse export een duwtje in de rug gaat geven. Een daling van de euro tegenover de dollar met 10% zal een positief effect hebben op het BBP van 10%. Bovendien zullen de bedrijfswinsten als gevolg van de depreciatie van de koers van de euro met 11% gaan stijgen. Die effecten zitten waarschijnlijk nog niet in de beurskoersen verrekend."