Steven Steyaert (ING IM): "Daarmee liggen de dividendrendementen hoger dan het rendement op Duitse staatsobligaties. Dat is eerder ongewoon, want meestal brengen de bunds meer op. Wij houden rekening met dividendverhogingen bij een aantal Europese bedrijven, maar zelfs daarzonder zijn de rendementen bijzonder aantrekkelijk."

Volgens Steyaert zijn er vooral drie sectoren die zich onderscheiden door hun dividendrendement: "Het betreft meer bepaald telecom, nuts en energie. Het voordeel van dividenden is dat die verhoogd kunnen worden, wat bijvoorbeeld bij bedrijfsobligaties niet het geval is. Momenteel liggen de gemiddelde dividenduitkeringen zelfs boven het rendement op bedrijfsobligaties. Ik verwacht dat dividendrendement in de komende maanden een nog belangrijkere rol op de beurs gaat spelen."

Steven Steyaert (ING IM): "Daarmee liggen de dividendrendementen hoger dan het rendement op Duitse staatsobligaties. Dat is eerder ongewoon, want meestal brengen de bunds meer op. Wij houden rekening met dividendverhogingen bij een aantal Europese bedrijven, maar zelfs daarzonder zijn de rendementen bijzonder aantrekkelijk." Volgens Steyaert zijn er vooral drie sectoren die zich onderscheiden door hun dividendrendement: "Het betreft meer bepaald telecom, nuts en energie. Het voordeel van dividenden is dat die verhoogd kunnen worden, wat bijvoorbeeld bij bedrijfsobligaties niet het geval is. Momenteel liggen de gemiddelde dividenduitkeringen zelfs boven het rendement op bedrijfsobligaties. Ik verwacht dat dividendrendement in de komende maanden een nog belangrijkere rol op de beurs gaat spelen."