S&P heeft haar vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd van stabiel naar negatief op basis van zwakke economische groei en een verslechtering van het schuldprofiel van het VK.

Volgens S&P is er een kans van 1/3e dat het land de AAA rating zal verliezen in de komende twee jaar. Fitch en Moody's hebben voor de VK ook een negatief vooruitzicht.

De iTraxx Europe index (investment grade) staat op 115, volgens Theodoor Gilissen Bankiers de laagste stand sinds maart van dit jaar.

De iTraxx indices van Senior en Achtergestelde Financials staan iets hoger dan het laagste niveau van dit jaar (150 en 257 vorige week donderdag).

De iTraxx Crossover (high yield) index staat op 463. De laagste stand van deze index was 461 op 14 september jl.

S&P heeft haar vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd van stabiel naar negatief op basis van zwakke economische groei en een verslechtering van het schuldprofiel van het VK. Volgens S&P is er een kans van 1/3e dat het land de AAA rating zal verliezen in de komende twee jaar. Fitch en Moody's hebben voor de VK ook een negatief vooruitzicht. De iTraxx Europe index (investment grade) staat op 115, volgens Theodoor Gilissen Bankiers de laagste stand sinds maart van dit jaar. De iTraxx indices van Senior en Achtergestelde Financials staan iets hoger dan het laagste niveau van dit jaar (150 en 257 vorige week donderdag). De iTraxx Crossover (high yield) index staat op 463. De laagste stand van deze index was 461 op 14 september jl.