Voor Griekenland verwacht het bureau een afschrijving van 60%. De rating van Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal zal met één of twee stappen omlaag gebracht worden als een van beide gebruikte scenario's zich voordoet.

Deze scenario's zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers: double dip recessie en double dip recessie met een hogere rente.

In die scenario's komen de banken verder in de problemen en zullen ze hulp van de nationale overheden nodig hebben, waardoor de overheidsfinanciën verder onder druk komen.

Voor Griekenland verwacht het bureau een afschrijving van 60%. De rating van Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal zal met één of twee stappen omlaag gebracht worden als een van beide gebruikte scenario's zich voordoet. Deze scenario's zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers: double dip recessie en double dip recessie met een hogere rente. In die scenario's komen de banken verder in de problemen en zullen ze hulp van de nationale overheden nodig hebben, waardoor de overheidsfinanciën verder onder druk komen.