Van de grootste banken ter wereld werd de rating in de meeste gevallen met 1 stap verlaagd.

De rating van Rabobank werd met 2 stappen verlaagd van AAA naar AA, maar blijft wel de hoogste van alle banken.

De hoogste ratings zijn naast Rabobank voor Svenska Handelsbanken, Nordea Bank, de vier grote Australische banken (AA- /Stabiel), Santander en BNP Paribas (AA- / Negatief).

De ratingverlagingen hadden weinig impact op de spreads. De CDS indices voor achtergestelde en senior financials vielen scherp terug vanaf de hoogtepunten van vorige week vrijdag.

De situatie in de bankensector blijft wel uiterst gespannen, getuige de Eur 313 mrd die gisteren overnight bij de ECB is geplaatst.

Dit is het hoogste bedrag sinds juni 2010. De spread van de JP Morgan EMD index daalde weer tot onder de 400 bps.

Van de grootste banken ter wereld werd de rating in de meeste gevallen met 1 stap verlaagd. De rating van Rabobank werd met 2 stappen verlaagd van AAA naar AA, maar blijft wel de hoogste van alle banken. De hoogste ratings zijn naast Rabobank voor Svenska Handelsbanken, Nordea Bank, de vier grote Australische banken (AA- /Stabiel), Santander en BNP Paribas (AA- / Negatief). De ratingverlagingen hadden weinig impact op de spreads. De CDS indices voor achtergestelde en senior financials vielen scherp terug vanaf de hoogtepunten van vorige week vrijdag. De situatie in de bankensector blijft wel uiterst gespannen, getuige de Eur 313 mrd die gisteren overnight bij de ECB is geplaatst. Dit is het hoogste bedrag sinds juni 2010. De spread van de JP Morgan EMD index daalde weer tot onder de 400 bps.