Hij sluit niet uit dat Griekenland een schuldenherschikking zal moeten aanvragen. Een aantal landen hebben daarnaast nog altijd een CreditWatch negative, wat de mogelijkheid op een verdere verlaging van de kredietrating openlaat.

Die kan gebeuren wanneer de problemen met de begrotingstekorten niet snel worden opgelost of wanneer structurele hervormingen op de lange baan worden geschoven.

Moritz Kraemer is van mening dat met name Portugal als volgende in de problemen gaat komen. Hij sluit niet uit dat het land zeer binnenkort om hulp zal moeten zoeken bij het Europees Stabiliteitsfonds en bij het IMF.

Hij sluit niet uit dat Griekenland een schuldenherschikking zal moeten aanvragen. Een aantal landen hebben daarnaast nog altijd een CreditWatch negative, wat de mogelijkheid op een verdere verlaging van de kredietrating openlaat. Die kan gebeuren wanneer de problemen met de begrotingstekorten niet snel worden opgelost of wanneer structurele hervormingen op de lange baan worden geschoven. Moritz Kraemer is van mening dat met name Portugal als volgende in de problemen gaat komen. Hij sluit niet uit dat het land zeer binnenkort om hulp zal moeten zoeken bij het Europees Stabiliteitsfonds en bij het IMF.