De winstnemingen zijn vooral dominant in de 'financials', maar dat mag na de ruim 70 à 80% koersstijging sinds het dieptepunt ook geen verbazing wekken.

De zwakte kan nog wel enige dagen aanhouden gelet op het hiervoor beschreven toppatroon (in de AEX) dat zich ook in de S&P 500 index manifesteert.

Voor de S&P 500 Index is een daling naar afgerond 770 toegestaan, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet lager. Het toegestane koersrisico bedraagt voor de SPX dus 7,5%.

De bodems tussen 770 en 800 uit de kalenderjaren 2002 en 2003 geven volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan in welke zone de S&P 500 Index steun mag verwachten.

Deze zone is een grove scheidslijn die de bulls van de bears onderscheiden. Het speelveld boven 770 is aan de bulls.

Verwacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter niet dat de bears zich zomaar gewonnen geven. Dow Jones Transportation Average illustreert in afgelopen maanden een lange termijn trendbreuk, waarbij de recente opleving niets meer
en ook niets minder is dan een klassieke pullback. Verwacht daarom nu een terugval, zo besluit de bank.

De winstnemingen zijn vooral dominant in de 'financials', maar dat mag na de ruim 70 à 80% koersstijging sinds het dieptepunt ook geen verbazing wekken. De zwakte kan nog wel enige dagen aanhouden gelet op het hiervoor beschreven toppatroon (in de AEX) dat zich ook in de S&P 500 index manifesteert.Voor de S&P 500 Index is een daling naar afgerond 770 toegestaan, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet lager. Het toegestane koersrisico bedraagt voor de SPX dus 7,5%.De bodems tussen 770 en 800 uit de kalenderjaren 2002 en 2003 geven volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan in welke zone de S&P 500 Index steun mag verwachten. Deze zone is een grove scheidslijn die de bulls van de bears onderscheiden. Het speelveld boven 770 is aan de bulls.Verwacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter niet dat de bears zich zomaar gewonnen geven. Dow Jones Transportation Average illustreert in afgelopen maanden een lange termijn trendbreuk, waarbij de recente opleving niets meer en ook niets minder is dan een klassieke pullback. Verwacht daarom nu een terugval, zo besluit de bank.