Deze nieuwe top ging gepaard met een negatieve divergentie met de RSI-indicator wat een signaal was dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was.

Dit gegeven in combinatie met de publicatie van de Fed-notulen leidde tot een neerwaartse correctie op Wall Street.

De volgende belangrijke steunzone ligt op 1.474 - 1.476 punten. Dit zijn de oude koerstoppen van september en oktober 2012. De daggrafiek van de STOXX Europe 600 geeft een eerder opmerkelijk koersverloop weer.

Ondanks de negatieve sfeer op de beurzen noteert de index al bijna twee maanden in een zeer nauwe band tussen 285 en 290 punten.

Dit doet volgens Van Herck zeer sterk denken aan de situatie van september en oktober van vorig jaar.

Toen noteerde de index ook in een zijwaarts horizontaal consolidatiepatroon.

Er volgde een korte neerwaartse uitbraak die toen een mooi instapmoment bood. Van Herck zal aandachtig toekijken of dit nu ook het geval zal zijn. De RSI-indicator begint immers in de oververkochte zone te belanden.

Deze nieuwe top ging gepaard met een negatieve divergentie met de RSI-indicator wat een signaal was dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was. Dit gegeven in combinatie met de publicatie van de Fed-notulen leidde tot een neerwaartse correctie op Wall Street. De volgende belangrijke steunzone ligt op 1.474 - 1.476 punten. Dit zijn de oude koerstoppen van september en oktober 2012. De daggrafiek van de STOXX Europe 600 geeft een eerder opmerkelijk koersverloop weer. Ondanks de negatieve sfeer op de beurzen noteert de index al bijna twee maanden in een zeer nauwe band tussen 285 en 290 punten. Dit doet volgens Van Herck zeer sterk denken aan de situatie van september en oktober van vorig jaar. Toen noteerde de index ook in een zijwaarts horizontaal consolidatiepatroon. Er volgde een korte neerwaartse uitbraak die toen een mooi instapmoment bood. Van Herck zal aandachtig toekijken of dit nu ook het geval zal zijn. De RSI-indicator begint immers in de oververkochte zone te belanden.