De index steeg voor het eerst in meer dan 5 jaar voorbij de grens van 1.500 punten en noteert nu 5,4 procent hoger dan bij de start van 2013.

De macro-economische indicatoren waren volgens Royal Bank of Scotland vorige week overwegend positief.

De Duitse ZEW-indicator, die peilt naar het vertrouwen bij analisten en investeerders, steeg voor de tweede opeenvolgende maand en bereikte het hoogste niveau sinds mei 2010.

Ook de Ifo-indicator van het ondernemersvertrouwen steeg meer dan verwacht naar en noteert nu op het hoogste peil sinds juni vorig jaar.

Ook de voorlopige activiteitsindex voor de verwerkende industrie in de eurozone wijst op een aantrekkende groei. In de Verenigde Staten vielen de wekelijkse werkloosheidsaanvragen terug naar het laagste peil in 5 jaar.

De huizenverkopen (december) lagen volgens Royal Bank of Scotland dan weer iets onder de consensusverwachting en ook het cijfer voor november werd neerwaarts bijgesteld.

De voorlopige Chinese PMI index voor de verwerkende industrie steeg in december naar het hoogste niveau sinds maart 2011. Op de grondstoffenmarkten bleven de prijsschommelingen op enkele uitzonderingen na beperkt .

De index steeg voor het eerst in meer dan 5 jaar voorbij de grens van 1.500 punten en noteert nu 5,4 procent hoger dan bij de start van 2013. De macro-economische indicatoren waren volgens Royal Bank of Scotland vorige week overwegend positief. De Duitse ZEW-indicator, die peilt naar het vertrouwen bij analisten en investeerders, steeg voor de tweede opeenvolgende maand en bereikte het hoogste niveau sinds mei 2010. Ook de Ifo-indicator van het ondernemersvertrouwen steeg meer dan verwacht naar en noteert nu op het hoogste peil sinds juni vorig jaar. Ook de voorlopige activiteitsindex voor de verwerkende industrie in de eurozone wijst op een aantrekkende groei. In de Verenigde Staten vielen de wekelijkse werkloosheidsaanvragen terug naar het laagste peil in 5 jaar. De huizenverkopen (december) lagen volgens Royal Bank of Scotland dan weer iets onder de consensusverwachting en ook het cijfer voor november werd neerwaarts bijgesteld. De voorlopige Chinese PMI index voor de verwerkende industrie steeg in december naar het hoogste niveau sinds maart 2011. Op de grondstoffenmarkten bleven de prijsschommelingen op enkele uitzonderingen na beperkt .