Alles wijst nu op een verdere stijging van de index, met een eerste koersdoel op 1180. Opvallend is dat het sentiment op de beurzen opvallend snel wijzigt. Enkele weken geleden zaten we nog in zak en as, nu is er opnieuw sprake van euforie.

Het is nu al de vierde week op rij dat de S&P 500 met hogere koersen weet uit te pakken. Zijn daarmee alle problemen van de baan? Uiteraard niet, die problemen zijn nog precies dezelfde als voordien.

De katalysator van de rally van vorige week was echter een uitspraak van de Spaanse premier Jose Luis Rodriquez Zapatero. Die verklaarde dat de Europese begrotingscrisis grotendeels achter de rug was, wat op de financiële markten op een zucht van opluchting werd onthaald. Het sentiment op de markten kan inderdaad snel keren.

Alles wijst nu op een verdere stijging van de index, met een eerste koersdoel op 1180. Opvallend is dat het sentiment op de beurzen opvallend snel wijzigt. Enkele weken geleden zaten we nog in zak en as, nu is er opnieuw sprake van euforie. Het is nu al de vierde week op rij dat de S&P 500 met hogere koersen weet uit te pakken. Zijn daarmee alle problemen van de baan? Uiteraard niet, die problemen zijn nog precies dezelfde als voordien. De katalysator van de rally van vorige week was echter een uitspraak van de Spaanse premier Jose Luis Rodriquez Zapatero. Die verklaarde dat de Europese begrotingscrisis grotendeels achter de rug was, wat op de financiële markten op een zucht van opluchting werd onthaald. Het sentiment op de markten kan inderdaad snel keren.