Op de valutamarkten blijft de koers van de euro verder afbrokkelen, maar van een terugval onder het niveau van 1,36 dollar is nog geen sprake. De financiële markten verwachten dat ECB-president Mario Draghi op 5 juni nieuwe maatregelen zal aankondigen die de economie kunnen ondersteunen.

De dollar wordt dus sterker en dat weegt meteen op de goudprijs. Het goud wordt opnieuw een stuk goedkoper, voor een troy ounce goud wordt momenteel duidelijk minder dan 1280 dollar betaald. Daarmee is een nieuw technisch verkoopsignaal gegeven, het volgende koersdoel ligt nu op 1250 dollar.

Op de valutamarkten blijft de koers van de euro verder afbrokkelen, maar van een terugval onder het niveau van 1,36 dollar is nog geen sprake. De financiële markten verwachten dat ECB-president Mario Draghi op 5 juni nieuwe maatregelen zal aankondigen die de economie kunnen ondersteunen. De dollar wordt dus sterker en dat weegt meteen op de goudprijs. Het goud wordt opnieuw een stuk goedkoper, voor een troy ounce goud wordt momenteel duidelijk minder dan 1280 dollar betaald. Daarmee is een nieuw technisch verkoopsignaal gegeven, het volgende koersdoel ligt nu op 1250 dollar.