Nu Larry Summers, de vroegere adviseur van Clinton, zich niet langer kandidaat stelt om voorzitter te worden van de Amerikaanse Centrale Bank, lijkt het volgens professor Stefan Duchateau alleszins duidelijk dat er geen politieke ruimte is voor een visie waarbij het risico zou worden genomen om de economische groei af te remmen om de toekomstige inflatie geen kans te geven om zich te ontwikkelen.

Professor Larry staat immers bekend als een "hardliner" en dat past momenteel niet in het plaatje. De vraag is nu wie de opvolger van Ben Bernanke gaat worden. De belangrijkste kandidate is nu FED vice-voorzitter Janet Yellen, hoewel ook nog enkele outsiders in de running zijn.

Nu Larry Summers, de vroegere adviseur van Clinton, zich niet langer kandidaat stelt om voorzitter te worden van de Amerikaanse Centrale Bank, lijkt het volgens professor Stefan Duchateau alleszins duidelijk dat er geen politieke ruimte is voor een visie waarbij het risico zou worden genomen om de economische groei af te remmen om de toekomstige inflatie geen kans te geven om zich te ontwikkelen. Professor Larry staat immers bekend als een "hardliner" en dat past momenteel niet in het plaatje. De vraag is nu wie de opvolger van Ben Bernanke gaat worden. De belangrijkste kandidate is nu FED vice-voorzitter Janet Yellen, hoewel ook nog enkele outsiders in de running zijn.