Op de grafiek zijn er volgens Van Herck twee aandachtspunten. Ten eerste zet de index zijn patroon van hogere bodems verder: de meest recente bodem is deze van 1.495 punten.

Telkens de index vorige week dat niveau bereikte, stapten er kopers in de markt.

Het neerwaarts doorbreken van dit niveau zal dan ook een belangrijk signaal zijn. Ten tweede begint de RSIindicator nu wel duidelijk te divergeren met de index.

De kracht achter de stijging begint dus af te nemen. Kortom, hou voor de Amerikaanse markt vooral de 1.495 punten van de S&P 500 in de gaten, zo waarschuwt Van Herck.

De STOXX Europe 600 zakte door de kortetermijnsteun van 284,70 punten. Daarom dat Van Herck nog wat verder neerwaarts

potentieel verwacht naar de belangrijke steunzone van 276- 278 punten.

Op de grafiek zijn er volgens Van Herck twee aandachtspunten. Ten eerste zet de index zijn patroon van hogere bodems verder: de meest recente bodem is deze van 1.495 punten. Telkens de index vorige week dat niveau bereikte, stapten er kopers in de markt. Het neerwaarts doorbreken van dit niveau zal dan ook een belangrijk signaal zijn. Ten tweede begint de RSIindicator nu wel duidelijk te divergeren met de index. De kracht achter de stijging begint dus af te nemen. Kortom, hou voor de Amerikaanse markt vooral de 1.495 punten van de S&P 500 in de gaten, zo waarschuwt Van Herck. De STOXX Europe 600 zakte door de kortetermijnsteun van 284,70 punten. Daarom dat Van Herck nog wat verder neerwaarts potentieel verwacht naar de belangrijke steunzone van 276- 278 punten.