Bij de edelmetalen noteert het goud opnieuw lager, zodat de winsten van gisteren vrijwel volledig moeten prijsgegeven worden. Aanleiding voor de koersdaling van vandag is een negatief advies van Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank adviseert om short-posities in het goud in te nemen.

De prognose voor de goudprijs voor dit jaar werd verlaagd tot 1450 dollar, volgend jaar zou een troy ounce goud nog slechts gemiddelde 1270 dollar bedragen. Het is al de tweede keer dit jaar dat Goldman Sachs de prognose voor de goudprijs naar beneden aanpast.

Bij de edelmetalen noteert het goud opnieuw lager, zodat de winsten van gisteren vrijwel volledig moeten prijsgegeven worden. Aanleiding voor de koersdaling van vandag is een negatief advies van Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank adviseert om short-posities in het goud in te nemen. De prognose voor de goudprijs voor dit jaar werd verlaagd tot 1450 dollar, volgend jaar zou een troy ounce goud nog slechts gemiddelde 1270 dollar bedragen. Het is al de tweede keer dit jaar dat Goldman Sachs de prognose voor de goudprijs naar beneden aanpast.