Indien deze steunzone niet standhoudt, kan de index snel verder dalen tot niveaus van 1.340 punten en lager.

Niettemin blijft het ganse patroon sinds de top van midden september 2012 eerder correctieve kenmerken hebben. De

kans is dus niet onbestaande dat een korte dip richting 1.340 punten (misschien een beetje lager) gevolgd wordt door een

koersherstel dat de S&P 500 in de eerste maanden van het nieuwe jaar 2013 naar de 1.500 brengt.

Ook de STOXX Europe 600 is volgens Geert Van Herck aan wat afkoeling toe na de forse remonte van de afgelopen weken. Deze koersstijging heeft de RSI-indicator naar het hoogste peil van de afgelopen maanden gebracht.

Deze oververkochte toestand moet nu weggewerkt worden. Zolang de neerwaartse correctie niet door de 262,86 punten gaat, is er geen reden om de rally van de afgelopen weken als voorbij te bestempelen.

Indien deze steunzone niet standhoudt, kan de index snel verder dalen tot niveaus van 1.340 punten en lager. Niettemin blijft het ganse patroon sinds de top van midden september 2012 eerder correctieve kenmerken hebben. De kans is dus niet onbestaande dat een korte dip richting 1.340 punten (misschien een beetje lager) gevolgd wordt door een koersherstel dat de S&P 500 in de eerste maanden van het nieuwe jaar 2013 naar de 1.500 brengt. Ook de STOXX Europe 600 is volgens Geert Van Herck aan wat afkoeling toe na de forse remonte van de afgelopen weken. Deze koersstijging heeft de RSI-indicator naar het hoogste peil van de afgelopen maanden gebracht. Deze oververkochte toestand moet nu weggewerkt worden. Zolang de neerwaartse correctie niet door de 262,86 punten gaat, is er geen reden om de rally van de afgelopen weken als voorbij te bestempelen.