Met de hausse van vorige week donderdag is de kans bijzonder groot dat de index een nieuwe historische top gaat maken : de laatste top dateert van midden september en lag op 1.729,86 punten.

Vermits een stijgende trend wordt gedefinieerd als een patroon van steeds hogere bodems kunnen we het stopniveau verhogen

van 1.627,47 naar 1.646,47 punten.

De index lijkt nu terechtgekomen te zijn in een stijgend "wedge"patroon : dit is een koersontwikkeling tussen twee stijgende trendlijnen waarbij de koersbewegingen elkaar overlappen. Zolang de index niet uit het stijgend trendkanaal vat, is de stijgende trend intact.

Met de hausse van vorige week donderdag is de kans bijzonder groot dat de index een nieuwe historische top gaat maken : de laatste top dateert van midden september en lag op 1.729,86 punten. Vermits een stijgende trend wordt gedefinieerd als een patroon van steeds hogere bodems kunnen we het stopniveau verhogen van 1.627,47 naar 1.646,47 punten. De index lijkt nu terechtgekomen te zijn in een stijgend "wedge"patroon : dit is een koersontwikkeling tussen twee stijgende trendlijnen waarbij de koersbewegingen elkaar overlappen. Zolang de index niet uit het stijgend trendkanaal vat, is de stijgende trend intact.