Shilling gelooft bovendien niet in andere activa, zoals grondstoffen en valuta. Daar staan forse koersbewegingen te gebeuren die echter moeilijk te voorspellen vallen. Waar moet de belegger dan zijn heil zoeken?

Volgens Shilling zijn er weinig vluchtmogelijkheden. Hij blijft belegd in staatsobligaties, maar merkt op dat die langzaam maar zeker lood in de vleugels krijgen.

De verwachting van een daling van de S&P 500 is gebaseerd op de verwachting dat de bedrijfsresultaten volgend jaar sterk gaan dalen. Shilling gaat er van uit dat de cijfers ongeveer 50% onder de consensus van de analisten gaan uitkomen.

De groeilanden gaan volgens Shilling geen veiligheid kunnen bieden, zeker China niet. De zogenaamde 'decoupling' van de Chinese economie van de Amerikaanse berust volgens hem op los zand.

De Chinese middenklasse is namelijk nog niet groot genoeg om de groei van de economie intern te schragen. Hij sluit niet uit dat China volgend jaar met grote sociale onrust zal geconfronteerd worden.

Shilling gelooft bovendien niet in andere activa, zoals grondstoffen en valuta. Daar staan forse koersbewegingen te gebeuren die echter moeilijk te voorspellen vallen. Waar moet de belegger dan zijn heil zoeken?Volgens Shilling zijn er weinig vluchtmogelijkheden. Hij blijft belegd in staatsobligaties, maar merkt op dat die langzaam maar zeker lood in de vleugels krijgen. De verwachting van een daling van de S&P 500 is gebaseerd op de verwachting dat de bedrijfsresultaten volgend jaar sterk gaan dalen. Shilling gaat er van uit dat de cijfers ongeveer 50% onder de consensus van de analisten gaan uitkomen. De groeilanden gaan volgens Shilling geen veiligheid kunnen bieden, zeker China niet. De zogenaamde 'decoupling' van de Chinese economie van de Amerikaanse berust volgens hem op los zand. De Chinese middenklasse is namelijk nog niet groot genoeg om de groei van de economie intern te schragen. Hij sluit niet uit dat China volgend jaar met grote sociale onrust zal geconfronteerd worden.