Dat geldt op de eerste plaats voor bedrijven als Netflix, Facebook, Tesla Motors enzovoort. De waarderingen voor deze aandelen zouden alle logica voorbij zijn geschoten. Een pijnlijke correctie in de speculatieve sector zou de ganse beurs in haar val kunnen meesleuren.

De S&P 500 is nog sterker overgewaardeerd dan in 2006, zo waarschuwen sommige analisten. Die overwaardering mag grotendeels op rekening van de Amerikaanse centrale bank worden geschoven, want door haar monetaire politiek heeft die de beurskoersen kunstmatig opgeblazen.

Dat geldt op de eerste plaats voor bedrijven als Netflix, Facebook, Tesla Motors enzovoort. De waarderingen voor deze aandelen zouden alle logica voorbij zijn geschoten. Een pijnlijke correctie in de speculatieve sector zou de ganse beurs in haar val kunnen meesleuren. De S&P 500 is nog sterker overgewaardeerd dan in 2006, zo waarschuwen sommige analisten. Die overwaardering mag grotendeels op rekening van de Amerikaanse centrale bank worden geschoven, want door haar monetaire politiek heeft die de beurskoersen kunstmatig opgeblazen.