Technisch ziet het plaatje er echter bijzonder zwak uit, waarbij de Standard & Poor's 500 Index zelfs tijdelijk is teruggevallen onder het niveau van 13.000 punten. Lichtpuntjes zijn zeldzaam, waarbij we er nogmaals aan herinneren dat de koers van Facebook ook vandaag onder druk staat.

Maar niet alleen Facebook heeft het moeilijk, ook de olieprijs heeft alle grond onder de voeten verloren. Een vat West Texas Intermediate wordt opnieuw anderhalf procent goedkoper, de prijs is teruggevallen tot in de buurt van 86,50 dollar. De goudprijs houdt echter beter stand, ondanks het feit dat de euro weer dreigt te verzwakken.

Is Amerikaanse arbeidsmarkt in mei opnieuw verzwakt?

Morgenmiddag worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei bekendgemaakt. Sommige beleggers vrezen dat de arbeidsmarkt opnieuw aan het verzwakken is. Het herstel van het voorjaar zou vooral te danken zijn geweest aan de relatief warme winter.

Volgens de Conference Board vertoont het vertrouwen bij de Amerikaanse consumenten opnieuw een dalende trend. Maar 16,60% van de ondervraagden is van mening dat de marktomstandigheden in de komende maanden gaan verbeteren en maar 15,80% denkt dat de arbeidsmarkt gaat verbeteren.

Technisch ziet het plaatje er echter bijzonder zwak uit, waarbij de Standard & Poor's 500 Index zelfs tijdelijk is teruggevallen onder het niveau van 13.000 punten. Lichtpuntjes zijn zeldzaam, waarbij we er nogmaals aan herinneren dat de koers van Facebook ook vandaag onder druk staat. Maar niet alleen Facebook heeft het moeilijk, ook de olieprijs heeft alle grond onder de voeten verloren. Een vat West Texas Intermediate wordt opnieuw anderhalf procent goedkoper, de prijs is teruggevallen tot in de buurt van 86,50 dollar. De goudprijs houdt echter beter stand, ondanks het feit dat de euro weer dreigt te verzwakken. Is Amerikaanse arbeidsmarkt in mei opnieuw verzwakt? Morgenmiddag worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei bekendgemaakt. Sommige beleggers vrezen dat de arbeidsmarkt opnieuw aan het verzwakken is. Het herstel van het voorjaar zou vooral te danken zijn geweest aan de relatief warme winter. Volgens de Conference Board vertoont het vertrouwen bij de Amerikaanse consumenten opnieuw een dalende trend. Maar 16,60% van de ondervraagden is van mening dat de marktomstandigheden in de komende maanden gaan verbeteren en maar 15,80% denkt dat de arbeidsmarkt gaat verbeteren.