De futures geven aan dat de index vandaag ruim een kwart procent hoger gaat openen, nadat gisteren in de tweede helft van de sessie de eerder opgelopen verliezen grotendeels werden opgehaald. De S&P 500 sloot de donderdagsessie af met een verlies van 0,16%.

Gisteren bereikten verschillende aandelen uit de index nieuwe jaarpieken, met Coca-Cola waarschijnlijk als meest bekende. Nicholas Colas van Converg Ex Group merkte op dat er nogal wat sprake was van window dressing, waarbij fondsbeheerders opnieuw die aandelen kochten die het tijdens het voorbije kwartaal goed hebben gedaan. Coca-Cola is één van die aandelen.

Soepele monetaire politiek wordt niet als een handicap ervaren

De VS dollar vindt steun in de spanningen in het Midden-Oosten (Syrië, Israël, Iran, ...), in het nog stimulerend begrotingsbeleid en in de meer dan behoorlijk presterende economie. De zeer soepele monetaire politiek wordt volgens Belfius Bank Research niet als een handicap ervaren.

Amerikaanse duurzame goederen stelden teleur

De ontwikkeling in de Amerikaanse duurzame goederen stelde volgens Theodoor Gilissen Bankiers enigszins teleur, hoewel sprake was van groei na een sterke teruggang in januari. Positief is dat de orders voor computers, machines en auto's toenamen. Voor computers betekent dat een eerste verbetering sinds een paar maanden. De orders zijn slecht.

De futures geven aan dat de index vandaag ruim een kwart procent hoger gaat openen, nadat gisteren in de tweede helft van de sessie de eerder opgelopen verliezen grotendeels werden opgehaald. De S&P 500 sloot de donderdagsessie af met een verlies van 0,16%. Gisteren bereikten verschillende aandelen uit de index nieuwe jaarpieken, met Coca-Cola waarschijnlijk als meest bekende. Nicholas Colas van Converg Ex Group merkte op dat er nogal wat sprake was van window dressing, waarbij fondsbeheerders opnieuw die aandelen kochten die het tijdens het voorbije kwartaal goed hebben gedaan. Coca-Cola is één van die aandelen. Soepele monetaire politiek wordt niet als een handicap ervaren De VS dollar vindt steun in de spanningen in het Midden-Oosten (Syrië, Israël, Iran, ...), in het nog stimulerend begrotingsbeleid en in de meer dan behoorlijk presterende economie. De zeer soepele monetaire politiek wordt volgens Belfius Bank Research niet als een handicap ervaren.Amerikaanse duurzame goederen stelden teleur De ontwikkeling in de Amerikaanse duurzame goederen stelde volgens Theodoor Gilissen Bankiers enigszins teleur, hoewel sprake was van groei na een sterke teruggang in januari. Positief is dat de orders voor computers, machines en auto's toenamen. Voor computers betekent dat een eerste verbetering sinds een paar maanden. De orders zijn slecht.