De winst uit de voortgezette activiteiten bedroeg net als in 2011 EUR 2,5 miljard.

De winstcijfers overstijgen de verwachtingen van ABN Amro door beter dan verwachte resultaten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar de operationele winst 34% steeg door gunstig weer en positieve valuta-effecten.

In Duitsland kwam de kosten voor het verbod op kernenergie lager uit dan verwacht. Het is echter onvoldoende om de lange termijnprognose voor het aandeel te wijzigen, die uitgaat van een fair value van EUR 51.

De belangrijkste mededeling van het bedrijf bij bekendmaking van het jaarresultaat was dat het uit de exploratie en productie van olie en gas wil stappen.

Het bedrijf wil de aandelen in olieproducent RWE Dea verkopen in het kader van het programma om voor EUR 7 miljard aan activiteiten af te stoten.

Het voorgestelde dividend is EUR 2 per aandeel, net als een jaar eerder. Het energiebedrijf bevestigde dat het dit jaar uitgaat van een operationele winst van EUR 5,9 miljard. ABN Amro heeft een advies kopen.

De winst uit de voortgezette activiteiten bedroeg net als in 2011 EUR 2,5 miljard. De winstcijfers overstijgen de verwachtingen van ABN Amro door beter dan verwachte resultaten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar de operationele winst 34% steeg door gunstig weer en positieve valuta-effecten. In Duitsland kwam de kosten voor het verbod op kernenergie lager uit dan verwacht. Het is echter onvoldoende om de lange termijnprognose voor het aandeel te wijzigen, die uitgaat van een fair value van EUR 51. De belangrijkste mededeling van het bedrijf bij bekendmaking van het jaarresultaat was dat het uit de exploratie en productie van olie en gas wil stappen. Het bedrijf wil de aandelen in olieproducent RWE Dea verkopen in het kader van het programma om voor EUR 7 miljard aan activiteiten af te stoten. Het voorgestelde dividend is EUR 2 per aandeel, net als een jaar eerder. Het energiebedrijf bevestigde dat het dit jaar uitgaat van een operationele winst van EUR 5,9 miljard. ABN Amro heeft een advies kopen.