Andrew Su, CEO van commodities trading firm Compass Global Markets, gelooft dat de prijs voor WTI op weg is naar 75 dollar, dit als gevolg van de toegenomen productie van schalie-olie in de US. Meer schalie-olie betekent dat de vraag naar WTI zal afnemen.

Su rekent op een daling met ongeveer 20% tegen het einde van het tweede kwartaal, waarna de olieprijs nog verder zou kunnen dalen. Hierbij wordt wel uitgegaan dat er geen uitzonderlijke eenmalige gebeurtenissen voorvallen, zoals bijvoorbeeld een escalatie van de crisis in het Midden-Oosten.

Andrew Su, CEO van commodities trading firm Compass Global Markets, gelooft dat de prijs voor WTI op weg is naar 75 dollar, dit als gevolg van de toegenomen productie van schalie-olie in de US. Meer schalie-olie betekent dat de vraag naar WTI zal afnemen. Su rekent op een daling met ongeveer 20% tegen het einde van het tweede kwartaal, waarna de olieprijs nog verder zou kunnen dalen. Hierbij wordt wel uitgegaan dat er geen uitzonderlijke eenmalige gebeurtenissen voorvallen, zoals bijvoorbeeld een escalatie van de crisis in het Midden-Oosten.