Meer zelfs, de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus steeg naar het hoogste niveau in 14 maanden terwijl nochtans talrijke redenen die (al dan niet terecht) gebruikt worden om de lagere grondstoffenprijzen te verklaren ook op de energiemarkten van toepassing zijn.

WTI liet 6,9 procent bijschrijven terwijl een vat Brent uit de Noordzee 5,4 procent duurder werd.

De toegenomen geopolitieke spanning in Egypte was met grote voorsprong de verklaring die vorige week het vaakst werd aangehaald. Egypte controleert et Suez-kanaal dat de Middellandse Zee met de Rode Zee verbindt en ook de belangrijke Sumed pijpleiding.

Meer zelfs, de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus steeg naar het hoogste niveau in 14 maanden terwijl nochtans talrijke redenen die (al dan niet terecht) gebruikt worden om de lagere grondstoffenprijzen te verklaren ook op de energiemarkten van toepassing zijn. WTI liet 6,9 procent bijschrijven terwijl een vat Brent uit de Noordzee 5,4 procent duurder werd. De toegenomen geopolitieke spanning in Egypte was met grote voorsprong de verklaring die vorige week het vaakst werd aangehaald. Egypte controleert et Suez-kanaal dat de Middellandse Zee met de Rode Zee verbindt en ook de belangrijke Sumed pijpleiding.