Volgens deze rapporten beweegt de globale markt voor diamanten voor juwelen synchroon met die van luxegoederen en van juwelen.

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser heeft al bijna 30 jaar ervaring opgedaan in de sector en is dus goed geplaatst om de situatie in te schatten. Op basis van de statistieken kan volgens hem worden gesteld dat ruwe diamanten per jaar gemiddeld 3% duurder worden.

Uptrend zal niet zo snel doorbroken worden

Dat wil zeggen dat er jaren zijn dat de prijzen dalen, maar ook jaren dat de prijzen bovengemiddeld stijgen. In de komende jaren zal het aantrekken van de vraag vanuit China en India zonder enige twijfel de diamantenprijzen blijvend ondersteunen. De uptrend zal dus niet zo snel doorbroken worden.

Van Esser verwijst naar een rapport van Bain and Company's Diamond Industry waarin wordt gesteld dat de vraag naar diamanten in India en China tegen ongeveer 2020 die van de Verenigde Staten zal evenaren.

Er kunnen nog steeds korte prijscorrecties optreden, maar algemeen wordt verwacht dat de extra vraag vanuit Azië de prijs voor diamanten zal blijven ondersteunen.

Volgens deze rapporten beweegt de globale markt voor diamanten voor juwelen synchroon met die van luxegoederen en van juwelen. De Hasseltse juwelier Denis Van Esser heeft al bijna 30 jaar ervaring opgedaan in de sector en is dus goed geplaatst om de situatie in te schatten. Op basis van de statistieken kan volgens hem worden gesteld dat ruwe diamanten per jaar gemiddeld 3% duurder worden. Uptrend zal niet zo snel doorbroken worden Dat wil zeggen dat er jaren zijn dat de prijzen dalen, maar ook jaren dat de prijzen bovengemiddeld stijgen. In de komende jaren zal het aantrekken van de vraag vanuit China en India zonder enige twijfel de diamantenprijzen blijvend ondersteunen. De uptrend zal dus niet zo snel doorbroken worden. Van Esser verwijst naar een rapport van Bain and Company's Diamond Industry waarin wordt gesteld dat de vraag naar diamanten in India en China tegen ongeveer 2020 die van de Verenigde Staten zal evenaren. Er kunnen nog steeds korte prijscorrecties optreden, maar algemeen wordt verwacht dat de extra vraag vanuit Azië de prijs voor diamanten zal blijven ondersteunen.