Verder zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de ogen gericht op de situatie in de periferie, waar vorige week de obligatiekoersen van vooral Griekenland, Ierland en Portugal onder druk lagen door geruchten over een herstructurering van de Griekse schuld.

Afgelopen weekend heeft ECB lid Stark zich uitgelaten tegen een herstructurering, omdat dit volgens hem kan leiden tot een nog zwaardere bankencrisis dan bij de val van Lehman Brothers.

Het IMF zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers binnenkort waarschijnlijk besluiten om, in navolging van de EU-landen, de looptijd van de lening aan Griekenland te verlengen naar 7,5 jaar.

Verder zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de ogen gericht op de situatie in de periferie, waar vorige week de obligatiekoersen van vooral Griekenland, Ierland en Portugal onder druk lagen door geruchten over een herstructurering van de Griekse schuld. Afgelopen weekend heeft ECB lid Stark zich uitgelaten tegen een herstructurering, omdat dit volgens hem kan leiden tot een nog zwaardere bankencrisis dan bij de val van Lehman Brothers. Het IMF zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers binnenkort waarschijnlijk besluiten om, in navolging van de EU-landen, de looptijd van de lening aan Griekenland te verlengen naar 7,5 jaar.