De Europese markten hebben vorige week opgelucht gereageerd op de opmerking van Mario Draghi - de president van de Europese Centrale Bank (ECB) - dat hij klaar staat om in juni maatregelen te nemen om de dreigende deflatie te bestrijden. Zowel de Europese aandelenmarkten, als de obligatiemarkten stegen.

In afwachting van de persconferentie van Draghi stonden de koersen in de eerste helft van de week nog onder druk. De oplopende spanningen in Oekraïne waren daar volgens ABN Amro de belangrijkste oorzaak voor.

De Europese markten hebben vorige week opgelucht gereageerd op de opmerking van Mario Draghi - de president van de Europese Centrale Bank (ECB) - dat hij klaar staat om in juni maatregelen te nemen om de dreigende deflatie te bestrijden. Zowel de Europese aandelenmarkten, als de obligatiemarkten stegen. In afwachting van de persconferentie van Draghi stonden de koersen in de eerste helft van de week nog onder druk. De oplopende spanningen in Oekraïne waren daar volgens ABN Amro de belangrijkste oorzaak voor.