De bedrijfscijfers zijn vrijwel voorbij, dus de aandacht trekt volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer naar macronieuws.

Woensdag wordt een belangrijke dag met relatief veel cijfers. De Amerikaanse orders duurzame goederen over oktober zullen relatief goed zijn.

Eerder wezen de nieuwe orders in de ISM manufacturing en de Empire State al op herstel.

De markt gaat uit van een groei van 0,6% (exclusief auto' s en vliegtuigen). Voor Europa verwacht de markt een stevige daling van 2 à 3% (maand op maand) van de industrie-orders over september. De maand augustus liet een onverwachts sterke stijging van 5,1% zien.

In de ochtend komt ook de Duitse IFO business climate index uit. De verwachting is dat de index op een relatief hoog niveau van 107,5 blijft, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De bedrijfscijfers zijn vrijwel voorbij, dus de aandacht trekt volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer naar macronieuws. Woensdag wordt een belangrijke dag met relatief veel cijfers. De Amerikaanse orders duurzame goederen over oktober zullen relatief goed zijn. Eerder wezen de nieuwe orders in de ISM manufacturing en de Empire State al op herstel. De markt gaat uit van een groei van 0,6% (exclusief auto' s en vliegtuigen). Voor Europa verwacht de markt een stevige daling van 2 à 3% (maand op maand) van de industrie-orders over september. De maand augustus liet een onverwachts sterke stijging van 5,1% zien. In de ochtend komt ook de Duitse IFO business climate index uit. De verwachting is dat de index op een relatief hoog niveau van 107,5 blijft, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.