Marco Annunziata, hoofdeconoom bij UniCredit Group in Londen, sprak van een massale inzet van krachten. De Europese Unie heeft in tweede instantie toch krachtig gereageerd op de crisis.

Volgens Annunziata moet de geleverde inspanning op korte termijn volstaan om de financiële markten te stabiliseren. Het vangnet zou zowel verdere paniek als de risico's op besmetting voorkomen.

Vorige week daalde de koers van de euro met 4,10% en dat was de grootste daling sinds het omvallen van Lehman Brothers Holdings in 2008. De Stoxx Europe 600 Index verloor vorige week 8,80%.

Europa is er vorige week niet in geslaagd om de olievlek van de Griekse crisis in te dammen. De vraag is nu of het met dit reddingsplan wel gaat lukken om een verdere besmetting te voorkomen.

Marco Annunziata, hoofdeconoom bij UniCredit Group in Londen, sprak van een massale inzet van krachten. De Europese Unie heeft in tweede instantie toch krachtig gereageerd op de crisis. Volgens Annunziata moet de geleverde inspanning op korte termijn volstaan om de financiële markten te stabiliseren. Het vangnet zou zowel verdere paniek als de risico's op besmetting voorkomen. Vorige week daalde de koers van de euro met 4,10% en dat was de grootste daling sinds het omvallen van Lehman Brothers Holdings in 2008. De Stoxx Europe 600 Index verloor vorige week 8,80%. Europa is er vorige week niet in geslaagd om de olievlek van de Griekse crisis in te dammen. De vraag is nu of het met dit reddingsplan wel gaat lukken om een verdere besmetting te voorkomen.