Philippe Gijsels van BNP Paribas gelooft niet dat de Chinese economie te lang zonder zuurstof zal worden gezet. Dit betekent dat er een soort van verzekering in de markt zit. Als de koersen te sterk terug lopen zullen de beleidsmakers het geweer waarschijnlijk van schouder veranderen.

Dit geldt trouwens ook voor Ben Bernanke. Die ziet ook weld at de markten niet al te positief hebben gereageerd op zijn uitlatingen. Daarom werden er al een paar discipelen het veld ingestuurd om de commentaren wat af te zwakken en investeerders ervan te overtuigen dat het beleid wel degelijk expansief blijft.

Dit kan de rust de komende dagen en weken doen terugkeren, aldus Gijsels. Hij ziet de huidige correctie op de aandelenmarkten dan ook eerder als een pauze en niet het einde van de stierenmarkt.

Philippe Gijsels van BNP Paribas gelooft niet dat de Chinese economie te lang zonder zuurstof zal worden gezet. Dit betekent dat er een soort van verzekering in de markt zit. Als de koersen te sterk terug lopen zullen de beleidsmakers het geweer waarschijnlijk van schouder veranderen. Dit geldt trouwens ook voor Ben Bernanke. Die ziet ook weld at de markten niet al te positief hebben gereageerd op zijn uitlatingen. Daarom werden er al een paar discipelen het veld ingestuurd om de commentaren wat af te zwakken en investeerders ervan te overtuigen dat het beleid wel degelijk expansief blijft. Dit kan de rust de komende dagen en weken doen terugkeren, aldus Gijsels. Hij ziet de huidige correctie op de aandelenmarkten dan ook eerder als een pauze en niet het einde van de stierenmarkt.