Deze aankondiging heeft volgens Belfius Research dus zeker bijgedragen tot de terugkeer van een zekere rust op de obligatiemarkten.

Voor de meeste landen werd een dieptepunt van deze spreads bereikt rond 22 oktober. Maar sindsdien zijn de spreads voor de meeste landen terug wat opgelopen, waarschijnlijk volgens Belfius Research omwille van de negatieve economische indicatoren die recent vrijkwamen en die een zeer zwakke conjunctuur voorspellen voor de eerstvolgende maanden, wat de saneringsplannen zal bemoeilijken.

Deze aankondiging heeft volgens Belfius Research dus zeker bijgedragen tot de terugkeer van een zekere rust op de obligatiemarkten. Voor de meeste landen werd een dieptepunt van deze spreads bereikt rond 22 oktober. Maar sindsdien zijn de spreads voor de meeste landen terug wat opgelopen, waarschijnlijk volgens Belfius Research omwille van de negatieve economische indicatoren die recent vrijkwamen en die een zeer zwakke conjunctuur voorspellen voor de eerstvolgende maanden, wat de saneringsplannen zal bemoeilijken.