Na de eerste schok na de commentaren van Ben Bernanke dat hij er aan denkt later op het jaar de geldkraan dicht te draaien (of beter iets minder open te draaien) lijken de markten terug in wat rustiger vaarwater te zijn verzeild.

De jongens van de Fed reppen zich volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas om aan te geven dat de monetaire politiek wel heel erg soepel blijft.

Dat is ook wat Bernanke de markten probeerde diets te maken, zonder veel succes in de afgelopen dagen. Gijsels merkt echter op dat donderdag op de financiële markten een duidelijk rustiger dag is geworden, waarbij de pionnen één voor één weer op hun plaats zijn komen te liggen.

Na de eerste schok na de commentaren van Ben Bernanke dat hij er aan denkt later op het jaar de geldkraan dicht te draaien (of beter iets minder open te draaien) lijken de markten terug in wat rustiger vaarwater te zijn verzeild. De jongens van de Fed reppen zich volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas om aan te geven dat de monetaire politiek wel heel erg soepel blijft. Dat is ook wat Bernanke de markten probeerde diets te maken, zonder veel succes in de afgelopen dagen. Gijsels merkt echter op dat donderdag op de financiële markten een duidelijk rustiger dag is geworden, waarbij de pionnen één voor één weer op hun plaats zijn komen te liggen.