De beleggers verwachten dat Egypte ondanks de aanhoudende onrust toch aan zijn financiële verplichtingen zal blijven voldoen. Vice president Omar Suleiman gaat een dialoog met de oppositie opstarten, zo werd gisteren bekendgemaakt.

De staatsobligaties, die vorige week met 12% waren gekelderd, stegen vanmorgen met 0,20%. De daling van vorige week was volgens JPMorgan Chase & Co de grootste sinds minstens 2001.

Anderzijds daalden de koersen van de credit-default swaps met 70 basispunten tot 350 basispunten. Nog nooit waren die Egyptische credit-default swaps op één dag zo fors in prijs gedaald.

De beleggers verwachten dat Egypte ondanks de aanhoudende onrust toch aan zijn financiële verplichtingen zal blijven voldoen. Vice president Omar Suleiman gaat een dialoog met de oppositie opstarten, zo werd gisteren bekendgemaakt. De staatsobligaties, die vorige week met 12% waren gekelderd, stegen vanmorgen met 0,20%. De daling van vorige week was volgens JPMorgan Chase & Co de grootste sinds minstens 2001. Anderzijds daalden de koersen van de credit-default swaps met 70 basispunten tot 350 basispunten. Nog nooit waren die Egyptische credit-default swaps op één dag zo fors in prijs gedaald.