Mogelijke onderbrekingen in de Russische export van olie kan de olieprijs in een mum van tijd richting 150 dollar per vat sturen. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijke stijging van de olieprijs zware gevolgen kan hebben voor een economisch herstel dat toch al relatief zwak is.

Er is momenteel te weinig reservecapaciteit op de markt om een terugval in de Russische export te compenseren, aldus Nordea. In het ergste geval kan er een nieuwe oliecrisis ontstaan en die zou wel eens wereldwijde repercussies kunnen hebben. Het is dus zaak om voorzichtig te zijn.

Mogelijke onderbrekingen in de Russische export van olie kan de olieprijs in een mum van tijd richting 150 dollar per vat sturen. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijke stijging van de olieprijs zware gevolgen kan hebben voor een economisch herstel dat toch al relatief zwak is. Er is momenteel te weinig reservecapaciteit op de markt om een terugval in de Russische export te compenseren, aldus Nordea. In het ergste geval kan er een nieuwe oliecrisis ontstaan en die zou wel eens wereldwijde repercussies kunnen hebben. Het is dus zaak om voorzichtig te zijn.