Maar in de praktijk blijken de Europeanen er niet zo happig op te zijn om de houding tegenover Rusland te verharden. Frankrijk is bijvoorbeeld nog altijd geneigd om oorlogsschepen aan de Russische marine te leveren. Andere landen zijn dan weer van Rusland afhankelijk voor de import van olie en aardgas.

De Russische sancties kunnen bovendien voluit in het gezicht van Europa ontploffen. The Committee on Eastern European Economic Relations, een Duitse vereniging, waarschuwde dat er in Duitsland alleen al 25.000 jobs verloren kunnen gaan wanneer Rusland te hard wordt aangepakt.

Maar in de praktijk blijken de Europeanen er niet zo happig op te zijn om de houding tegenover Rusland te verharden. Frankrijk is bijvoorbeeld nog altijd geneigd om oorlogsschepen aan de Russische marine te leveren. Andere landen zijn dan weer van Rusland afhankelijk voor de import van olie en aardgas. De Russische sancties kunnen bovendien voluit in het gezicht van Europa ontploffen. The Committee on Eastern European Economic Relations, een Duitse vereniging, waarschuwde dat er in Duitsland alleen al 25.000 jobs verloren kunnen gaan wanneer Rusland te hard wordt aangepakt.