De Europese Commissie heeft 125 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de producenten van groenten en fruit in de eurozone, die de gevolgen ondervinden van de Russische sancties. Maar de gevolgen van die sancties kunnen veel verder reiken dan alleen maar de landbouwsector.

Voor de totale Europese Unie kan het productieverlies op 6,70 miljard dollar geschat worden. Daardoor zouden 130.000 jobs in gevaar komen. Duitsland zou het grootste productieverlies lijden, in Polen zijn de meeste jobs in gevaar. De economie van de Baltische staten zou anderzijds het hardst geraakt worden.

De Europese Commissie heeft 125 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de producenten van groenten en fruit in de eurozone, die de gevolgen ondervinden van de Russische sancties. Maar de gevolgen van die sancties kunnen veel verder reiken dan alleen maar de landbouwsector. Voor de totale Europese Unie kan het productieverlies op 6,70 miljard dollar geschat worden. Daardoor zouden 130.000 jobs in gevaar komen. Duitsland zou het grootste productieverlies lijden, in Polen zijn de meeste jobs in gevaar. De economie van de Baltische staten zou anderzijds het hardst geraakt worden.