Anderzijds dreigt de betrokkenheid bij het conflict de Duitse economie zuur op te breken. Het vertrouwen van de consumenten is in de eerste dagen van september verder gedaald. Die index staat nu op 8,60, waar dat in augustus nog 8,90 was. Het was voor het eerst sinds januari 2013 dat deze index daalde.

De index van het Duitse consumentenvertrouwen bodemde uit op het einde van 2008 onder het niveau van 2, na tijdens de financiële crisis fors te zijn gedaald. In 2007 werd opnieuw een piek bereikt rond 9. Momenteel is de terugweg opnieuw ingeslagen en dat is een allesbehalve positief signaal.

Anderzijds dreigt de betrokkenheid bij het conflict de Duitse economie zuur op te breken. Het vertrouwen van de consumenten is in de eerste dagen van september verder gedaald. Die index staat nu op 8,60, waar dat in augustus nog 8,90 was. Het was voor het eerst sinds januari 2013 dat deze index daalde. De index van het Duitse consumentenvertrouwen bodemde uit op het einde van 2008 onder het niveau van 2, na tijdens de financiële crisis fors te zijn gedaald. In 2007 werd opnieuw een piek bereikt rond 9. Momenteel is de terugweg opnieuw ingeslagen en dat is een allesbehalve positief signaal.