Daarnaast dreigt er een as te ontstaan die zich tegen het westen keert, met onder andere China als bondgenoot van Rusland. Dat zou een bijzonder slechte zaak zijn voor de Verenigde Staten, die de rol van de dollar als wereldreservemunt in gevaar zien komen. Uiteindelijk kunnen dus ook de VS het slachtoffer worden van nog meer sancties.

Maar niet alleen de VS kunnen als een boemerang geraakt worden door de sancties. Russische sancties kunnen de Duitse economie in een recessie duwen. Russische bedrijven kunnen vaker gaan samenwerken met Chinese bedrijven in plaats van met Duitse en dat kan onze oosterburen zuur opbreken.

Daarnaast dreigt er een as te ontstaan die zich tegen het westen keert, met onder andere China als bondgenoot van Rusland. Dat zou een bijzonder slechte zaak zijn voor de Verenigde Staten, die de rol van de dollar als wereldreservemunt in gevaar zien komen. Uiteindelijk kunnen dus ook de VS het slachtoffer worden van nog meer sancties. Maar niet alleen de VS kunnen als een boemerang geraakt worden door de sancties. Russische sancties kunnen de Duitse economie in een recessie duwen. Russische bedrijven kunnen vaker gaan samenwerken met Chinese bedrijven in plaats van met Duitse en dat kan onze oosterburen zuur opbreken.