De Russische roebel is maandag opnieuw sterk gedaald in waarde tegenover de dollar. De Russische overheid heeft bekendgemaakt dat de economie in november met 0,5 procent is gekrompen. Dat is de eerste jaar-op-jaar daling sinds oktober 2009.

De roebel verloor maandag aanvankelijk 9 procent van zijn waarde tegenover de dollar, maar herstelde in de namiddag.

De afgelopen weken hadden dalende olieprijzen en Westerse sancties de roebel al sterk verzwakt.

In de eerste elf maanden van dit jaar groeide de Russische economie met 0,6 procent. De autoriteiten verwachten zich volgend jaar aan een recessie.

Minister van Financiën Anton Siloeanov verklaarde eerder al dat de krimp tot 4 procent zou kunnen oplopen. (Belga/BO)

De Russische roebel is maandag opnieuw sterk gedaald in waarde tegenover de dollar. De Russische overheid heeft bekendgemaakt dat de economie in november met 0,5 procent is gekrompen. Dat is de eerste jaar-op-jaar daling sinds oktober 2009. De roebel verloor maandag aanvankelijk 9 procent van zijn waarde tegenover de dollar, maar herstelde in de namiddag. De afgelopen weken hadden dalende olieprijzen en Westerse sancties de roebel al sterk verzwakt. In de eerste elf maanden van dit jaar groeide de Russische economie met 0,6 procent. De autoriteiten verwachten zich volgend jaar aan een recessie. Minister van Financiën Anton Siloeanov verklaarde eerder al dat de krimp tot 4 procent zou kunnen oplopen. (Belga/BO)