Op 4 juni, na een administratieve procedure van 5 maanden, heeft de Russische concurrentieautoriteit FAS de aanvraag van Solvay om een meerderheidsbelang te kunnen nemen in Bereznikovski Sodovi Zavod (Berezniki Soda Ash Plant) goedgekeurd.

De goedkeuring kwam vier dagen na de beslissing van Sodium Group om de geldigheid van het aan- en verkoopscontract met Solvay niet te verlengen.

Nog dezelfde dag, gaf FAS ook de toelating aan Bashkim Group of Companies om een meerderheid te verwerven in de natriumcarbonaatfabriek in Berezniki.

Op 9 juni kwam aan het licht dat Sodium Group een meerderheidsbelang in BSZ aan Bashkim Group of Companies heeft verkocht. Bashkims aandeel op de Russische natriumcarbonaatmarkt zou hierdoor naar 65% stijgen.

Solvay is zeer ontgoocheld met het administratieve verloop dat tot dit resultaat heeft geleid voor zijn project, terwijl dit een duidelijke verbetering van de concurrentie op de Russische markt inhield en

Solvay zich ook had geëngageerd de fabriek in Berezniki te moderniseren en financieel te ondersteunen in het belang van alle belanghebbenden.

De Russische markt blijft van zeer groot belang voor Solvay. De onderneming zal haar natriumcarbonaatafnemers in Rusland voor het ogenblik ondersteunen met invoer vanuit haar Europese en Amerikaanse fabrieken. Solvay zal zijn strategische opties in dit verband grondig onderzoeken.

Op 4 juni, na een administratieve procedure van 5 maanden, heeft de Russische concurrentieautoriteit FAS de aanvraag van Solvay om een meerderheidsbelang te kunnen nemen in Bereznikovski Sodovi Zavod (Berezniki Soda Ash Plant) goedgekeurd. De goedkeuring kwam vier dagen na de beslissing van Sodium Group om de geldigheid van het aan- en verkoopscontract met Solvay niet te verlengen. Nog dezelfde dag, gaf FAS ook de toelating aan Bashkim Group of Companies om een meerderheid te verwerven in de natriumcarbonaatfabriek in Berezniki. Op 9 juni kwam aan het licht dat Sodium Group een meerderheidsbelang in BSZ aan Bashkim Group of Companies heeft verkocht. Bashkims aandeel op de Russische natriumcarbonaatmarkt zou hierdoor naar 65% stijgen. Solvay is zeer ontgoocheld met het administratieve verloop dat tot dit resultaat heeft geleid voor zijn project, terwijl dit een duidelijke verbetering van de concurrentie op de Russische markt inhield en Solvay zich ook had geëngageerd de fabriek in Berezniki te moderniseren en financieel te ondersteunen in het belang van alle belanghebbenden. De Russische markt blijft van zeer groot belang voor Solvay. De onderneming zal haar natriumcarbonaatafnemers in Rusland voor het ogenblik ondersteunen met invoer vanuit haar Europese en Amerikaanse fabrieken. Solvay zal zijn strategische opties in dit verband grondig onderzoeken.