Bank of Russia chairman Elvira Nabiullina staat klaar om de rente te verhogen. Die basisrente is sinds 8 maart al met 250 basispunten opgetrokken tot 8%. Een verdere renteverhoging zou geen goed nieuws betekenen voor de Russische economie die het al zo moeilijk heeft.

President Poetin beseft maar al te goed dat hogere rentevoeten als een pistool of het hoofd van de economie gericht staan. Maar ook de westerse wereld hoeft niet te juichen, want ook elders in de wereld kan de rente beginnen aan te trekken als gevolg van de Russische crisis.

Bank of Russia chairman Elvira Nabiullina staat klaar om de rente te verhogen. Die basisrente is sinds 8 maart al met 250 basispunten opgetrokken tot 8%. Een verdere renteverhoging zou geen goed nieuws betekenen voor de Russische economie die het al zo moeilijk heeft. President Poetin beseft maar al te goed dat hogere rentevoeten als een pistool of het hoofd van de economie gericht staan. Maar ook de westerse wereld hoeft niet te juichen, want ook elders in de wereld kan de rente beginnen aan te trekken als gevolg van de Russische crisis.