De Russische gasleveringen aan Duitsland kunnen in de Cyprus-affaire betrokken worden, waarbij de Duitsers er met zachte hand aan herinnerd worden dat ze afhankelijk zijn van Russisch gaf. De Cypriotische energieminister George Lakkotrypis is momenteel in Moskou.

Daar zal ongetwijfeld gepraat worden over de offshore gas reserves van het eiland. Geruchten willen dat Gazprom zou aangeboden hebben om de Cypriotische banken te herstructureren in ruil voor de rechten van de exploratie van de aardgasreserves. Deze geruchten werden echter inmiddels ontkend.

De Russische gasleveringen aan Duitsland kunnen in de Cyprus-affaire betrokken worden, waarbij de Duitsers er met zachte hand aan herinnerd worden dat ze afhankelijk zijn van Russisch gaf. De Cypriotische energieminister George Lakkotrypis is momenteel in Moskou. Daar zal ongetwijfeld gepraat worden over de offshore gas reserves van het eiland. Geruchten willen dat Gazprom zou aangeboden hebben om de Cypriotische banken te herstructureren in ruil voor de rechten van de exploratie van de aardgasreserves. Deze geruchten werden echter inmiddels ontkend.