Reserve Fund en Wellbeing Fund zijn samen goed voor meer dan 130 miljard dollar aan belegde middelen. Dat is meer dan de helft van het Ierse BBP in 2009, dat 227 miljard dollar bedroeg.

Beide fondsen vallen onder de regels die door het ministerie van financiën worden opgesteld en ze moeten zich aan een relatief gezien conservatieve beleggingspolitiek houden.

Ierland verklaarde op 30 september dat de kostprijs om de banken te redden, kan oplopen tot ongeveer 50 miljard euro. Moody's Investors Service verlaagde anderzijds de kredietrating voor Spanje. De spreads van de overheidsobligaties met Duitse staatsobligaties zijn sindsdien toegenomen.

Reserve Fund en Wellbeing Fund zijn samen goed voor meer dan 130 miljard dollar aan belegde middelen. Dat is meer dan de helft van het Ierse BBP in 2009, dat 227 miljard dollar bedroeg. Beide fondsen vallen onder de regels die door het ministerie van financiën worden opgesteld en ze moeten zich aan een relatief gezien conservatieve beleggingspolitiek houden. Ierland verklaarde op 30 september dat de kostprijs om de banken te redden, kan oplopen tot ongeveer 50 miljard euro. Moody's Investors Service verlaagde anderzijds de kredietrating voor Spanje. De spreads van de overheidsobligaties met Duitse staatsobligaties zijn sindsdien toegenomen.