Het aankondigen van nog meer sancties tegen Rusland kan er toe leiden dat het in de komende weken tot een regelrechte confrontatie komt tussen de Verenigde Staten, Europa en Rusland. Het verder oplopen van de spanningen kan leiden opwaartse druk op de olieprijs.

Daarmee valt volgens ING het optimisme over de hervatting van de Libische olie-export weg. Een positief macro-economisch scenario kan zodoende de prijs voor een vat Brent naar het niveau van 112 dollar duwen. Flauwe macro-economische cijfers zouden anderzijds slechts een beperkte impact hebben.

Het aankondigen van nog meer sancties tegen Rusland kan er toe leiden dat het in de komende weken tot een regelrechte confrontatie komt tussen de Verenigde Staten, Europa en Rusland. Het verder oplopen van de spanningen kan leiden opwaartse druk op de olieprijs. Daarmee valt volgens ING het optimisme over de hervatting van de Libische olie-export weg. Een positief macro-economisch scenario kan zodoende de prijs voor een vat Brent naar het niveau van 112 dollar duwen. Flauwe macro-economische cijfers zouden anderzijds slechts een beperkte impact hebben.