De maatregel mag als een voorzorgsmaatregel worden beschouwd, want de Russen maken zich zorgen over de grote volatiliteit bij zowel de euro als de Amerikaanse dollar.

Woordvoerder en vice-voorzitter Alexej Ulyukayey stelt dat de inkoop van Canadese en Australische dollars lang werd overwogen, maar dat uiteindelijk de knoop toch werd doorgehakt.

Amerikaanse dollars zijn tot dusver goed voor 47% van de Russische reserves, euro's zijn goed voor 41%. Daarnaast zijn ook het Brits Pond (10%) en de yen (2%) aanwezig in de portefeuille van de Russische centrale bank.

Het is nog niet bekend in welke mate Canadese en Australische dollars in het reservefonds van de Russische centrale bank zullen worden opgenomen. In totaal hebben de Russische reserves een waarde van meer dan 450 miljard dollar.

De maatregel mag als een voorzorgsmaatregel worden beschouwd, want de Russen maken zich zorgen over de grote volatiliteit bij zowel de euro als de Amerikaanse dollar. Woordvoerder en vice-voorzitter Alexej Ulyukayey stelt dat de inkoop van Canadese en Australische dollars lang werd overwogen, maar dat uiteindelijk de knoop toch werd doorgehakt. Amerikaanse dollars zijn tot dusver goed voor 47% van de Russische reserves, euro's zijn goed voor 41%. Daarnaast zijn ook het Brits Pond (10%) en de yen (2%) aanwezig in de portefeuille van de Russische centrale bank. Het is nog niet bekend in welke mate Canadese en Australische dollars in het reservefonds van de Russische centrale bank zullen worden opgenomen. In totaal hebben de Russische reserves een waarde van meer dan 450 miljard dollar.