Rijke Russen hebben in totaal 31 miljard dollar uitstaan bij Cypriotische banken, wat betekent dat ze zowat 3 miljard dollar dreigen kwijt te spelen wanneer de oorspronkelijke bankenbelasting voor de grote kapitalen gehandhaafd blijft. Het hoeft weinig betoog dat Rusland niet te spreken is over de maatregel.

De kans op een bank run is nog steeds aanwezig zodra de Cypriotische banken hun deuren opnieuw openen. Daarnaast stellen we ons nu de vraag wat er zal gebeuren wanneer er opnieuw een Europese bank in de problemen zal raken. In ieder geval weten we nu dat onze bankdeposito's, ondanks de staatsgarantie, niet veilig zijn.

Rijke Russen hebben in totaal 31 miljard dollar uitstaan bij Cypriotische banken, wat betekent dat ze zowat 3 miljard dollar dreigen kwijt te spelen wanneer de oorspronkelijke bankenbelasting voor de grote kapitalen gehandhaafd blijft. Het hoeft weinig betoog dat Rusland niet te spreken is over de maatregel. De kans op een bank run is nog steeds aanwezig zodra de Cypriotische banken hun deuren opnieuw openen. Daarnaast stellen we ons nu de vraag wat er zal gebeuren wanneer er opnieuw een Europese bank in de problemen zal raken. In ieder geval weten we nu dat onze bankdeposito's, ondanks de staatsgarantie, niet veilig zijn.