Minister van landbouw Yelena Skrynnik is van mening dat hamsteren in dit geval geen oplossing is. De prijzen zijn namelijk op een speculatieve manier gaan stijgen, zonder dat daar eigenlijk een reden voor is.

Die prijsstijging is artificieel en ligt aan de basis van heel wat sociale onrust.

President Dmitry Medvedev probeerde de inwoners van zijn land gerust te stellen met de verklaring dat er van een voedseltekort geen sprake is, ondanks het feit dat we een zeer moeilijk jaar hebben beleefd.

De Russische graanoogst zal dit jaar maar 60 tot 65 miljoen ton bedragen, tegenover 97,10 miljoen ton een jaar geleden. De aanleiding is de ergste droog in minstens een halve eeuw.

In sommige regio's zijn de voedselprijzen al met 30% gestegen en die stijging kan zich nog verder zetten. Economieminister Elvira Nabiullina is voorlopig niet van plan om productiebeperkingen op te leggen.

Minister van landbouw Yelena Skrynnik is van mening dat hamsteren in dit geval geen oplossing is. De prijzen zijn namelijk op een speculatieve manier gaan stijgen, zonder dat daar eigenlijk een reden voor is. Die prijsstijging is artificieel en ligt aan de basis van heel wat sociale onrust. President Dmitry Medvedev probeerde de inwoners van zijn land gerust te stellen met de verklaring dat er van een voedseltekort geen sprake is, ondanks het feit dat we een zeer moeilijk jaar hebben beleefd. De Russische graanoogst zal dit jaar maar 60 tot 65 miljoen ton bedragen, tegenover 97,10 miljoen ton een jaar geleden. De aanleiding is de ergste droog in minstens een halve eeuw. In sommige regio's zijn de voedselprijzen al met 30% gestegen en die stijging kan zich nog verder zetten. Economieminister Elvira Nabiullina is voorlopig niet van plan om productiebeperkingen op te leggen.