De maatregel was duidelijk getelefoneerd, in die zin dat verschillende betrokken partijen de kans kregen om de nodige maatregelen te nemen.

Eerder was al uitgelekt dat heel wat Russen zich niet hebben laten verrassen en hun geld tijdig uit Cyprus hadden weggehaald. Maar ook de Cypriotische politici wisten van wanten: de president en zijn familie brachten in totaal 21 miljoen euro in Londen in veiligheid.

Gisterenavond werd een lijst met 132 bedrijven en individuen bekendgemaakt die tussen 1 en 15 maart hun euro's van de Cypriotische banken naar veiliger oorden hebben gesluisd. Onder andere het bedrijf Loutsios & Sons, dat banden heeft met president Anastasiadis, slaagde er in om de bankenbelasting te omzeilen.

De maatregel was duidelijk getelefoneerd, in die zin dat verschillende betrokken partijen de kans kregen om de nodige maatregelen te nemen. Eerder was al uitgelekt dat heel wat Russen zich niet hebben laten verrassen en hun geld tijdig uit Cyprus hadden weggehaald. Maar ook de Cypriotische politici wisten van wanten: de president en zijn familie brachten in totaal 21 miljoen euro in Londen in veiligheid. Gisterenavond werd een lijst met 132 bedrijven en individuen bekendgemaakt die tussen 1 en 15 maart hun euro's van de Cypriotische banken naar veiliger oorden hebben gesluisd. Onder andere het bedrijf Loutsios & Sons, dat banden heeft met president Anastasiadis, slaagde er in om de bankenbelasting te omzeilen.